Sahl Hasheesh

Elegance. Stil. Fem-stjernet alting. Når F'et i Ferie også skal stå for Fred, Fryd og Forkælelse, bør Sahl Hasheesh være med på listen over kandidater.

Med sin beliggenhed ca. 18 km syd for Hurghada og med intet mindre end 12,5 km sandstrande ved Det Røde Hav er Sahl Hasheesh en hurtigtvoksende luksus-resort med alt hvad hjertet kan begære af glæder og fornøjelser. Med bjergene på vestsiden og det tilsyneladende endeløse, krystalklare vand på østsiden, er Sahl Hasheesh området på 41 km2 et sandt Eldorado for feriegæsten, for hvem ypperlighed står øverst på ønskelisten.

Når man går rundt i gaderne i Sahl Hasheesh, skal man lige minde sig selv om at man faktisk befinder sig i en ørken, da en skare af gartnere og andre sørger for at holde byen grøn og behagelig året rundt. Denne gåtur i det grønne kan så passende ende ved strandens blå vand og hvide sand, hvor rækker af strandstole og -hytter står klar til at tage imod gæsterne. Når først man har valgt et opholdssted, vil man blive serviceret til punkt og prikke af en hær af tjenere, som vil tilbyde alt, hvad man kunne ønske sig i form af håndklæder, forfriskninger, solcremer og hvad der eller skal til, for at gøre opholdet ved stranden så behageligt som tænkes kan.

Old Palace Resort, Sahl Hasheesh. Foto: Andreas Tellefsen/flickrOld Palace Resort, Sahl Hasheesh. Foto: Andreas Tellefsen/flickr

Om man så bruger sin tid på at snorkle ved Sunken City (Den Sunkne By), der blot ligger et solidt overhåndsstenkast fra stranden (men lad være, dykkere bryder sig ikke om bombardementer), eller om man vil lade sit magelige korpus manipulere af en professionel massør - eller hvad med begge dele, forskudt? - er overskriften behagelighed. Denne behagelighed kan man passende fortsætte ud på aftenen, med noget af den omfattende og varierede underholdning, som byen byder på. Dette kan så kombineres med indtagelsen af glimrende mad på en af de mange fremragende restauranter.

Sahl Hasheesh er det perfekte sted for parret, som sætter stor pris på kvalitet i alle aspekter, og for hvem forkælelse og afslapning er nogle af de vigtigere parametre i valget af ferie. Men stedet er ikke bare hoteller og restauranter.

På strandpromenaden finder man også et luksuriøst indkøbsdistrikt, med forretninger med alt, hvad man kunne tænke sig af kvalitetsvarer, ofte til overraskende gode priser.

Endelig ligger Sahl Hasheesh ikke længere væk fra eksempelvis Hurghada, end at man med magelighed kan deltage i dagsture og andre aktiviteter med udgangspunkt herfra.