Port Safaga

Port Safaga, der også bare kaldes Safaga, ligger ved kysten af Det Røde Hav, ca. 53 km syd for Hurghada. Her finder man en oprindelige fiskehavn og lille landsby, såvel som nyudviklingen inden for turistindustrien.

Der ligger adskillige fosfatminer i området, hvilket er hovedårsagen til at der er en direkte vej til Qena fra Safaga.

Havnen i Safaga har jævnlige færgeafgange.

Byen blev dannet mellem 282 og 268 f.Kr. af den græsk-egyptiske Farao Ptolemy II, som navngav byen efter sin afdøde søster.

Området er kendt som helsested, hvor især de mineralholdige kilder skulle have helbredende eller i hvert fald lindrende effekt mod gigtsygdomme og psoriasis. Det samme gælder havvandet, der også er meget salt- og mineralholdigt, men naturligvis kun er beregnet til udvortes brug.

Her finder man lange sandstrande, krystalblåt vand og mange små, smukke øer, og det er intet tilfælde at Safaga er blevet et yndet mål for især dykkere og andre med hang til vandbaserede aktiviteter. Windsurfing og kitesurfing dyrkes i udstrakt grad, og i 1993 blev netop VM i Windsurfing afholdt i Safaga.

Safaga er ikke stedet med det vilde natteliv, omend der jævnligt afholdes strandfester af dykker- og surferfolket.

Safaga er samtidig et glimrende udgangspunkt for ture til granitbruddet Mons Claudianus eller endda de 220 km til Luxor, hvor man kan se et af Egyptens mest imponerende syn - har man hang til historie, arkæologi og ældgamle ruiner, er Luxor stedet at besøge.