Oplevelser og seværdigheder

I denne artikel har vi samlet de mest populære oplevelser og seværdigheder i Hurghada-området.

Strandene
Hurghada Strand. Foto: nikkibuitendijk Hurghada Strand. Foto: nikkibuitendijk Mange af Hurghadas strande er forbundet med hoteller, men der findes også flere rigtig gode offentlige strande. Man skal dog være forberedt på muligvis at skulle betale et mindre beløb for adgang. En af de pænere, Old Vic Village, er en lang sandstrand der ligger i en sydvendt bugt, beskyttet med både vind og dønninger. Chill Beach Bar er en hyggelig lille strand med tropehytter og hængekøjer, og er et populært opholdssted for de lokale dykkere og surfere. Papas Beach Club er en lille sandstrand, der er meget populær blandt de yngre gæster, der især hænger her 'dagen derpå'.

Bazaren i El-Dahar
El-Dahar Bazaren, HurghadaEl-Dahar Bazaren, HurghadaDette herlige marked kommer til live hver eneste dag i Hurghadas gamle bydel, El-Dahar. Her finder man en overflod af alt, hvad man med rimelighed kan forvente i en klassisk ægyptisk bazar, med alt fra tæpper over messingtøj til småmøblement. Her er det også tilladt at prutte, i hvert fald om prisen. Faktisk forventes det at der købslås, så accepter aldrig det først tilbudte. For det meste er 'den laveste pris' under halvdelen af det, bodens indehaver først beder om. Her er et leben og et spektakel, og den østerlandske stemning understreges af de æsler og kameler, der også hører til i sådan et handelsområde. Skulle man have gjort sig et kup, kan det anbefales at arrangere fragt hjem, i stedet for at slæbe tingen med sig i sin flybagage.

Red Sea Aquarium
Red Sea Aqaurium HurghadaRed Sea Aqaurium HurghadaAkvariet i Hurghagda er en glimrende måde at få set det righoldige marineliv i Det Røde Hav, uden at man behøver at få spændt en iltflaske på ryggen og selv ud og dykke efter det. Alt er lige til at gå til, med klare og tydelige afmærkninger på engelsk - her var måske chancen for at tilegne sig nogle ord til sit engelske vokabularium, som man ellers ikke kendte.

Åbningstider: Alle dage fra 0900:2200
Adresse: 6 cornich St. ved siden af shedwan hotel, Hurghada
Telefonnr: +20 101332239

Giftun Islands
Giftun Island. Foto: VipeldoGiftun Island. Foto: VipeldoBig Giftun Island og Small Giftun Island (dvs. Store og Lille Giftun Ø) er hjemsteder for mangeartet marineliv, herunder blandt andet hvalhajer, barracudaer og hvidtippede hajer (ikke at forveksle med hvidtippet revhaj). Her er også bjergtagende koralrev, dybt vand, huler og kløfter, og alle disse seværdigheder gør øerne til et af de mere populære udflugtsmål for turister med base i Hurghada. Øerne er nu udnævnt til beskyttet naturparkområde.

Dolphin World Hurghada
Dolphin World HurghadaDolphin World HurghadaHer kan gæsterne se hvalrosser, søløver og delfiner optræde, ligesom der er mulighed for at svømme med delfinerne. Der er en vis kontrovers omkring Dolphin World, idet flere mener at det er forkert at holde delfiner i fangenskab på denne måde, når man for så vidt kan se delfiner svømme vildt rundt i bugten. Det modsatte argument er at man ved at gøre delfinerne tilgængelige på denne måde faktisk er med til at beskytte koralrevene mod for meget trafik. Begge punkter giver vel en vis mening, men har man ingen sådanne skrupler, er det nu altid fascinerende at se havets pattedyr demonstrere deres mange talenter.

Adresse: Safaga Road, Makadi Bay, Hurghada, Egypt
Åbningstider: Søndag til Fredag - 09:00 to 17:00
Telefon: +20 65 346 27 40
Email: Denne email adresse bliver beskyttet mod spambots. Du skal have JavaScript aktiveret for at vise den.
Hjemmeside: www.dolphinworld-egypt.com