Hurghadas Historie

Byen blev dannet først i det 20. århundrede, og har siden 80'erne været under konstant udbygning af både Ægyptiske og udenlandske investorer, i en sådan grad at Hurghada nu er den førende kystresort ved Det Røde Hav. Feriebyer og hoteller tilbyder vandaktiviteter af alle slags, fra sejlads over windsurfing til enhver form for dykning og snorkling.

Læs mere: Hurghadas Historie

Strande i Hurghada

Hurghada Beach

Det første man skal gøre sig klart, når man er i Hurghada, er at strandene alle er private, hvoraf de fleste tilhører de forskellige hoteller og resorts. Der er ikke adgang for alle og enhver. Mange steder kan man som turist godt få lov at komme ind, men man bør undersøge dette først, inden man bare tropper op med sin badetaske.

Til de resterende strande kræves der som regel et gebyr for at få adgang. Normalt inkluderer dette beløb så en strandstol og måske oven i købet et håndklæde.

Læs mere: Strande i Hurghada

Bydele i Hurghada

El-Dahar Hurghada

Skal man på tur i Hurghada, kan man sagtens gå det hele igennem på gåfødder på nogle timer, hvis man ikke partout skal standse ved hver forretning og sidde på hver café. Især fordi den ene bydel sådan set slet ikke er en rigtig bydel, men mere et område, hvor man enten allerede bor, eller stopper ved.

Læs mere: Bydele i Hurghada

Natteliv i Hurghada

Aften i Hurghada

Der var engang... ja, sådan starter mange eventyr, men det her er en sand historie. Der var engang, hvor især nyere feriemål ganske enkelt var et hotel og så nichts weiter. Skulle man have trang til ekskursioner, oplevelser, en tur i byen, ja, så var der faktisk ingen sådanne muligheder. Enhver som prøvede en tur til Rumænien midt i 80'erne, kender alt til majsgrøden på den lokale restaurant og sortbørscola, der var ubetalelig, bogstavelig talt, for de lokale.

Læs mere: Natteliv i Hurghada