Golf i Hurghada

Som så mange andre steder er Hurghada også et af de steder, man kan booke turen til, med det udtrykte formål at spille golf. Der er måske så mange andre steder, der byder sig mere til som golf-ferie-mål, men de giver altså ikke mulighed for at spille lige ved siden af Det Røde Hav. Hvis nu hele familien skal af sted, og man ikke lige kan se sig selv flyde ved en pool eller på en strand i flere dage, så kan golfentusiasten jo lige så godt tage for sig af de lokale retter. For her er bestemt udmærkede muligheder for at komme på græs.

Faktisk er der tre specifikke golf resorts i Hurghada regionen: Cascades, Steigenberger og Makadi Bay. Så er man decideret golf-o-man, kan det anbefales at booke sin ferie på et hotel i tilknytning til en af disse. Transport i området er ganske billigt, så man kan sagtens køre i taxi fra den ene bane til den anden, uden det vælter feriebudgettet.

Cascades Golf Resort ligger ved Soma Bay, ca. 40 km syd for Hurghada. Her er banen designet af Gary Player, som har skabt en meget smuk 18-hullers par 72 bane i et meget varieret terræn. Her finder masochisten 70 bunkers - sand er der jo nok af på de kanter - vandløb og kunstige søer. Den fremherskende vind fra nord har været et af parametrene ved banens design og udlægning. Den mindre øvede/dygtige spiller vil formodentlig finde 9-huls banen en mere passende udfordring. Som ved alle gode baner er der både en golfshop og sågar en golfskole. Man behøver ikke slæbe sit eget udstyr med på ferie, alt kan lejes på stedet.

Steigenberger Golf Resort i El Gouna, ca. 25 km nord for Hurghada, er en del af et ret stort hotelkompleks. Alle kan dog købe sig ind på banen, den er ikke forbeholdt hotelgæsterne. Også her finder man en varieret og udfordrende 18-huls bane, med den ekstra lokkemad at den ligger i en ørken, hvor øjnene skiftevis tiltrækkes af udsigten til Det Røde Hav, De Røde Bjerge og de turkisblå laguner i området. Her er også en udmærket golfshop og mulighed for leje af udstyr.

Hører man til dem, der absolut skal prøve det nyeste og største, skal man til Makadi Golf Resort. Her er Egyptens største bane, på 6.880 meter. Slår man bare nogenlunde lige, får man som det allermindste en rigtig hyggelig gåtur ud af en dag på den bane.

Skulle disse tre muligheder ikke være helt nok for golfentusiasten, kan denne passende lige smutte med færgen til Sharm el-Sheikh, hvor de også har en glimrende 18-hullers bane.