Velkommen til HurghadaRejser.dk

Her på HurghadaRejser.dk kan du finder alt nødvendig information for en vellykket ferie i Hurghada samt de bedste tilbud på rejser til Hurghada..

Indtil for ikke så frygtelig længe siden var Hurghada en ret uimponerende fiskerlandsby, som den ligger der ned til Det Røde Hav, selv om den selvfølgelig også dengang havde sine imponerende strande. I dag er Hurghada som ferieområde ikke til at kende fra sin beskedne fortid, og har efterhånden udviklet sig til at være Ægyptens mest besøgte turistmål, med over 100 hoteller, hvoraf mange ligger helt ned til kysten. Hurghada Marina. Foto: Gigi IbrahimHurghada Marina. Foto: Gigi Ibrahim

Hurghada er især kendt for de fantastiske dykkermuligheder, og har udviklet sig til at have særlig tiltrækningskraft for de mindre øvede, som kommer i horder for at nyde de fantastiske rev og den overvældende mangfoldighed af liv i havet. Turismen er for alvor blevet livsnerven i Hurghada, og mange turister bruger området som udgangspunkt for besøg til andre kendte steder, så som ture langs Nildalen, eller måske til Luxor, der ikke ligger langt derfra.

Den helt klare tiltrækning for turisten er de mange, smukke strande, med det fine, hvide sand og de fænomenale udsigter langs kysten. Mange af strandene ligger nærmest som en forlængelse af hotellernes lobby.

Skulle man af og til have energi til mere end at slænge sig på en solseng på stranden, kan man med fordel besøg den lokale bazar i Ed-Dahar, hvor man hurtigt finder sig en god handel. Der er også det lokale Red Sea Aquarium, hvor man kan se næsten nøjagtig de samme ting, som dykkerne ser. Vil man gerne lidt tættere på, uden nødvendigvis at dykke, kan man tage på tur til koralrevene ved Giftun Øerne.

Som så mange andre steder på disse breddegrader, er der overraskende mange historiske mindesmærker. Skt. Paul og Skt. Antonius klostrene hører bestemt til under denne overskrift. Det romerske Mons Claudianus er et imponerende syn. Her havde romerne et granitbrud og en garnisonsforlægning fra midten af det første til midten af det tredje århundrede i vores tidsregning, og området er ganske betydeligt udgravet og kortlagt.Aldahaar Mosque, Hurghada. Foto: Tanya.KAldahaar Mosque, Hurghada. Foto: Tanya.K

Er man i det hele taget kulturjæger, finder man adskillige interessante museer og kunstgallerier i selve Hurghada by. Det Marinebiologiske Museum ligger lige for, når man nu er ved kysten. Man går heller ikke galt i byen med et besøg på Nationalmuseet. På Café del Mar kan man så indtage sin frokost, mens man nyder de mange ophængte kunstværker.

Udover i sig selv at være et godt sted at være, er der ikke langt fra Hurghada til flere af landets allermest interessante turistmål. For den historie-interesserede er en tur til Cairo og pyramiderne uundgåelig, og for ruin-og-tempel-entusiasten er der vel næppe noget mere tiltrækkende end en tur til tempelkomplekset i Qena. Det skulle da lige være en tur til Luxor med en spadseretur i Kongernes Dal.