Bydele i Hurghada

Skal man på tur i Hurghada, kan man sagtens gå det hele igennem på gåfødder på nogle timer, hvis man ikke partout skal standse ved hver forretning og sidde på hver café. Især fordi den ene bydel sådan set slet ikke er en rigtig bydel, men mere et område, hvor man enten allerede bor, eller stopper ved.

 

Der er essentielt tre dele, der udgør Hurghada: El-Dahar, Sekkala (Sigala) og New Hurghada. I fugleflugtslinje strækker de sig over omtrent fem kilometer.

El-Dahar går også under tilnavnet Down Town Hurghada. Her finder man alt til turisten i form af basarer og butikker. Det er dog ikke blot turisterne, der kommer her, også de lokale bruger basarerne. Man behøver ikke kaste sig over den første den bedste rædsel, hvis man går og leder efter den helt rigtige souvenir, her er sandelig også ting af kvalitet. Skulle man finde en lidt større ting, kan det anbefales at få den pakket ordentligt ind og simpelthen sende den hjem, i stedet for at prøve at få den til at passe i bagagen. Hvis man er på udkig efter 'fornemmelsen af Egypten, så er det her, man skal daske rundt og lade sig inspirere. Har man et problem med larm, tæthed og lugte, skal man dog nok hellere finde sig et andet sted, da visse dele kan føles ganske klaustrofobiske, og der kommer adskillige uvante lugte fra salget af diverse kødvarer og krydderier. 'Det hører med', kan man sige, men ved man på forhånd at det er noget man hellere vil undgå, så er man hermed advaret.

Sekkala - også kendt som Sigala - er den ældste del af Hurghada, og er 'hvor tingene sker'. Her er nattelivet, restauranterne og natlubberne og diskotekerne. Som kontrast er det også her, den gamle fiskehavn ligger, og hvor de traditionelle håndværk stadig udføres i de samme, gamle bygninger. Fiskemarkedet er et besøg værd i sig selv, hvis kun for at gøre store øjne af de utroligt smukke og især overvældende farverige fisk, der bringes op her.

I New Hurghada finder man de nyeste, største og fineste hoteller, mange af hvilke er byer i sig selv, og derfor også kaldes resorts. Dette er for alvor et turistområde, hvor der intet findes af det, der kan siges at definere Egypten.